Jakten på rockenkläckningen del 1

Alla som nån gång hållt i ett flugspö vet att när rocken kläcker är det kalas för storöringen. Och under några få timmar har man chansen till sitt livs fiske efter storöring. Det gäller bara att komma rätt, till rätt plats vid rätt tidpunkt alltså.
Ifjol fick jag upleva en fin rockkläckning, tyvärr iklädd badtofflor på utflykt med familjen. Lyckligtvis som av en händelse så låg det ett flugspö i kofferten och jag kunde från land bärga en öring på 1,6 och tappa en i samma storlek på nån timmes fiske. Detta inträffade den 17 juni. Därför hade jag och Greger vigt den 17 o 18 juni i år till att försöka få va me om en riktig vakfest.
Destinationen var Albacken och några av Sigwards flytringstjärnar.
Det var nya vatten för oss, det visade sig snart att det fanns gott om fisk. Vakade gjorde det också ganska rejält, naturligtvis var det nåt som var fel. Ja det var ju inte rocken dom tog. So what, byt fluga och ta nån iaf kan man ju tänka, och nog fan provade vi.
Vi hittade dock aldrig rätta receptet. Några ströhugg blev resultatet och fisken var betydligt mindre än vad vi både trott och hoppats på. Gregga blev dock någorlunda belönad med tre på 8 hg varav en var "fjällets rubin" rödingen och de två övriga öring.
På bilden nedan visar han sin dubbelfattade flytringsdrill:

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0